Рецепт дана: Поховане јабуке

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Sep.2024, 05:00

Рецепт дана: Поховане јабуке

Сигурно сте чули за јабуке у кућном огртачу. Иза овог имена крије се омиљени десерт – похане јабуке. Ово је један од оних слатких специјалитета којима се најчешће враћамо у ово доба године, када смо жељни јесењих арома. Најбоље ће испасти ако имате оштре, односно киселе јабуке, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << али наравно нема препрека за припрему ако имате и слатке. У наставку погледајте рецепт за једноставне поховане јабуке. Фото: Pixabay/congerdesign Састојци: 3 велике јабуке 2 јаја 20 грама оштрог брашна 2 велике кашике рума 2 децилитра млека 5 грама шећера прстохват соли 10 грама скробног брашна 1 децилитра уља по жељи за пржење Припрема: Умутити два јаја. Додајте со, шећер и рум и добро промешајте. Додајте брашно и млеко и умутите да добијете глатку смесу без грудвица. Смеша мора бити гушћа од оне за класичне палачинке, односно отприлике колико и смеса која се користи за прављење дебелих америчких палачинки. Огулите и оперите јабуке. Ако имате средство за уклањање језгри, помоћу њега уклоните средину јабуке, а затим исеците јабуку на кришке дебљине пола центиметра. Ако немате секач, одмах их исеците, а затим једноставно користите нож или минијатурни секач за колачиће да уклоните тврду средину без коштица. Уваљајте их у скробно брашно. У чинији или дубоком тигању загрејте одабрану маст на средњој ватри. За разлику од класичног панирања где нам треба више масти, овде вам није потребна велика количина. У смесу уроните кришку јабуке, мало протресите да се вишак оцеди и пажљиво спустите у тепсију. Пржите кратко са сваке стране док кришке не поприме златножуту боју. Ставите их на тањир обложен кухињским пешкирима да упију вишак масноће. Пре сервирања можете посути шећером у праху или циметом.
Пријатно!
Omiljene opcije za doručak koje remete metabolizam

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Поховане јабуке се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.