Борељ са аустријским председником о Западном Балкану и проширењу ЕУ

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jun.2024, 08:42

Борељ са аустријским председником о Западном Балкану и проширењу ЕУ

Високи представник ЕУ за спољне послове и безбедносну политику Жозеп Борељ састао се данас са аустријским председником Александером ван дер Беленом са којим је, између осталог, разговарао о ситуацији на Западном Балкану и проширењу ЕУ. Фото: Танјуг/AP Photo/Michael Probst „Разговарали >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << смо о нашој снажној подршци Украјини против руске агресије, потреби да се успостави мир на Блиском истоку, ситуацији на Западном Балкану. И проширењу ЕУ, улагању у наш мир, безбедност и демократију“, навео је Борељ на свом налогу на друштвеној мрежи Икс.
Ван дер Белен је захвалио Борељу на посети и разговорима који подстичу на размишљање о улози Европе у свету.
„Ми Европљани морамо да бранимо своје интересе у свету јединствено и снажним гласом“, поручио је Ван дер Белен.
Bela kuća: SAD će promeniti prioritet prodaje raketa kako bi stigle u Ukrajinu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Борељ са аустријским председником о Западном Балкану и проширењу ЕУ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.