Рецепт дана: Хладна супа од тиквица

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jun.2024, 05:00

Рецепт дана: Хладна супа од тиквица

Лето је коначно стигло, а са њим и високе температуре које понекад нисмо сигурни да ли смо чекали. Због тога су укусни и истовремено освежавајући рецепти веома тражени, а пожељно је и да буду што једноставнији. Фото: Pexels/dhiraj jain Састојци: 1 средњи лук 1 кашика маслиновог уља 1/2 кашичице >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << соли 4 средње тиквице 3 до 4 шоље темељца од поврћа (можете користити воду ако је немате) 1/2 шоље павлаке или јогурта бибер Припрема: Тиквице исеците на коцкице средње величине, а лук ситно исецкајте. Загрејте средњу шерпу на средње јакој ватри и додајте уље, лук и со. Пржите лук, повремено мешајући, док не постане провидан и мекан, око 5 минута. Додајте тиквице на лук и подлијте темељцем или водом. Појачајте до кључања, затим смањите и кувајте док тиквице не омекшају, око 15 минута. Након што су тиквице скуване, угасите шпорет и можете га одмах изблендати штапним блендером или оставити да се мало прохлади ако желите да будете сигурни да се нећете изгорети. Пребаците супу у чинију или посуду која се може затворити, поклопите и оставите у фрижидеру најмање један сат. Украсите по жељи са још кајмака или јогурта и свежим босиљком, руколом и тостираним коцкицама хлеба или фета сиром.
Пријатно!
Ana Ivanović otkrila šta jede za doručak, pa pokazala slanu i slatku verziju zdravog obroka: Obe se brzo spremaju i preukusne su

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Хладна супа од тиквица се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.