Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Apr.2024, 09:00

Минерал који се сматра еликсиром младости: У којим намирницима га можете наћи и како вас може учинити здравијим

Стручњак др Марк Хајман тврди да изгледа две деценије млађе. Са 64 године, каже да се све своди на добре навике попут вежбања и хранљивих оброка. Ево ког минерала се никада не одриче. Фото: Pexels/Aleksandar Pasarić Др Марк Хајман, открива како да људи прођу кроз процес старења на опуштен начин. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << По његовом мишљењу, идеја да старост нужно долази са здравственим проблемима као што су бол у зглобовима и хроничне болести је потпуно погрешна.
„Људи не схватају да се ови проблеми дешавају због ствари које можемо да променимо, а које су реверзибилне. То је стање које се може лечити, за разлику од неизбежног пада.“
Магнезијум, минерал са изузетним својствима за тело Према речима лекара, магнезијум може побољшати здравље срца, може да помогне код производњи енергије, метаболизма, спавања. Пошто је магнезијум укључен у многе биохемијске процесе у нашим телима, симптоми недостатка могу се појавити скоро свуда.
Промене расположења, несаница, мигрене, умор, висок крвни притисак и остеопороза су повезани са ниским нивоом магнезијума. Кофеин, шећер, хронични стрес, и физичка активност црпе магнезијум, па се препоручује да га конзумирамо у већим количинама, уколико имамо мањак.
Намирнице које др Хајман препоручује за свакодневну употребу су: -крсташице: спанаћ, броколи, кељ (богати су фитонутријентима који смањују упале)
-екстра девичанско маслиново уље (обезбеђује антиоксиданте који штите од хроничних болести)
-ораси: индијски ораси, бадеми (богати су влакнима, здравим мастима; подстичу ситост и трајну енергију; доприносе
-ниском ризику од дијабетеса)
-бобице: боровнице, купине (пуне су антиоксиданата и фитокемикалија које доприносе боље здрављу и дужем животу)
-зелени чај (богат катехинима, смањује оксидативни стрес)
Ове намирнице, према речима доктора, играју виталну улогу у одржавању здравља и дугого живота.
Ovo su najkorisniji saveti za tanku i veoma poroznu kosu: Evo šta treba da uradite kako bi uvek bila blistava i zdrava

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Минерал који се сматра еликсиром младости: У којим намирницима га можете наћи и како вас може учинити здравијим се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.