Медији: Сателитски снимци показују штету у иранској бази након напада Израела

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Apr.2024, 11:00

Медији: Сателитски снимци показују штету у иранској бази након напада Израела

Ирански опозициони медиј “Иран Интернатионал“ објавио је фотографије иранске војне базе у Исфахану пре и после напада изведеног у петак на ту базу, а сателитски снимци указују да је погођен централни део система ПВО, преноси Тајмс оф Израел. Foto: Planet Labs PBC via AP Два иранска званичника >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << изјавила су да је у нападу погођен систем ПВО руске производње и истакла да Иран није открио упаде дронова, ракета или авиона у ваздушни простор земље.
Би-Би-Си Верифy анализирао је две фотографије које такође показују да је оштећен део система противваздушне одбране на аеродрому у Исфахану.
Сателитска слика направљена након напада показала је оштећење и крхотине око једне компоненте, вероватно радара, коме је позиција мало померена, тврди Би-Би-Си.
Међународна агенција УН за атомску енергију саопштила је да „нема штете на иранским нуклеарним локацијама“, али за сада нема доступних снимака из нуклеарних постројења у Исфахану.
У петак је изведен напад на војни аеродром у близини града Исфахана у централном Ирану, а ирански медији јавили су да су изнад Исфахана оборена три дрона.
Неименовани амерички званичници рекли су америчким медијима да је Израел извео напад у Ирану.
Izraelska policija rasterala demonstrante sa ulica Tel Aviva

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Медији: Сателитски снимци показују штету у иранској бази након напада Израела се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.