Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Apr.2024, 10:21

Ови знакови указују да је ваш пас усамљен

Власници паса желе да њихов љубимац буде срећан и задовољан, али због радне недеље и обавеза најбољи човеков пријатељ остаје дуже сам него што би требало. Фото: Pexels/Samson Katt Некада је тешко препознати да ли је пас усамљен. Како препознати симптоме усамљености паса.
Прати вас >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << свуда по кући Често усамљени љубимци следе власника по кући да би били у друштву за којим толико чезну. Иако није необично да животиња и иначе жели да буде ближе свом најдражем људском бићу, љубимац који вас прати из просторије у просторију може бити знак усамљености или туге због одвајања.
Пас се не игра се као пре Ако је ваш некада активан пас постао безвољан и лењ, можда је усамљен. Ветеринари кажу да недостатак воље за игром може бити знак усамљености. Усамљене животиње су тужне или несрећне јер се не друже с власником или другим љубимцима. У неким случајевима љубимцима недостаје социјалних вештина како би се играли с другим животињама. Побрините се да је љубимац често у друштву других животиња и да се с њима игра.
Опсесивно лижу или гризу своју длаку Усамљени пас често интезивно лиже своју длаку. Губитак длаке на неким местима је манифестација досаде или незадовољства код паса. Дерматитис због лизања, присутан је као мале кружне ранице на шапама. У почетку су мале, али се могу развити у веће лезије које захтевају медицинску интервенцију. Идентификовање разлога опсесивног лизања је важна ствар коју можете учинити за свога пса.
Један од показатеља псеће усамљености је смањење апетита. Усамљени љубимац може почети да једе или пије мање него раније. Промене обрасца исхране могу бити повезане с незадовољством или стресом, а усамљеност је могући разлог. Губитак апетита може бити и знак медицинских проблема или је животиња појела превише других ствари током дана, али ветеринар мора да процени разлог.
Trikovi za mladost i lepotu starih Egipćanja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ови знакови указују да је ваш пас усамљен се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.