Што приличи једном Бањалучанину, не приличи другом, или, шта је слобода говора по Унитед медији

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Apr.2024, 14:27

Што приличи једном Бањалучанину, не приличи другом, или, шта је слобода говора по Унитед медији

Изгледа да постоје (најмање) две врсте Бањалучана – они који знају како да се шале и имају право на слободу говора и они који немају никаквог смисла за хумор, а немају ни право на слободу говора. Фото: Војводина уживо Или, да поједноставимо, како је једном Бањалучанину дозвољено >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да се шали, током јавног наступа, да се његова неслана и неумесна „шала“ брани са свих Шолакових медија, а да се изјава другог Бањалучанина схвата крајње озбиљно и о њој се на Шолаковим медијима два дана пише и разговара са разним саговорницима…
Заправо, ни један, ни други нису се шалили, рекли су јасно и прецизно шта мисле, готово без устручавања.
Један, који је своје име повезао са именом злогласног Динка Шакића, за Србе каже да су „геноцидни, кривоноги и тупог погледа“, и да су „србизатори“ Војводине. Други Бањалучанин је једну новинарку назвао „кравом“, „која ти саопшти своју истини …“ .
Ако је прва изјава, која вређа један народ, оправдана шалом и слободом говора, зашто онда изјава другог, која вређа једну особу, није шала, али ни слобода говора и мисљења. Вероватно јер је једном Бањалучанину дозвољено, а другом није.
Обојица имају такве титуле да њихова јавно изговорена (или писана) реч има тежину, али није обојици дозвољено да се позивају на слободу говора, а камоли на шалу.
Или оба Бањалучанина шире мржњу и вређају једну особу/етничку групу, или обојица имају право на слободу говора и мишљења. Не могу да постоје одвојени аршини. Не може за једног да важи, а за другог да не важи слобода говора, или по Унитед медији, ипак може.
Narodna skupština Republike Srpske usvojila Izborni zakon

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Што приличи једном Бањалучанину, не приличи другом, или, шта је слобода говора по Унитед медији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.