Зеленски и Хабек разговарали о потребама украјинске ПВО и заједничким пројектима

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Apr.2024, 07:46

Зеленски и Хабек разговарали о потребама украјинске ПВО и заједничким пројектима

Председник Украјине Володимир Зеленски разговарао је у Кијеву са вицеканцеларом немачке владе Робертом Хабеком о потребама Украјине у системима противваздушне одбране, заједничким пројектима у сфери одбране и припремама за конференцију у Немачкој. Фото: Танјуг/AP Photo/Vadim Ghirda „Посебно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ценимо вођство Немачке, које помаже не само нама у Украјини да заштитимо живот, већ и читавој Европи да сачувамо управо онакву Европу која уме да буде мирна, уме да буде легална, уме да брине о људима. Немачка је сада међу светским лидерима у подршци нашој одбрани“, навео је Зеленски у видео обраћању, преноси Укринформ.
Он је рекао да је са немачким вицеканцеларом који се налази у посети Кијеву разговарао о томе шта је потребно за истински адекватан одговор на све безбедносне изазове, на оно за шта се, како је навео, „спремају руски терористи“.
Зеленски је напоменуо да се током састанка разговарало о ситуацији на фронту, потребама Украјине за ПВО и економским изазовима.
Саговорници су посебну пажњу посветили пројектима заједничке одбрамбене производње. „Припремамо конференцију у Немачкој о обнови Украјине и договорили смо се да овај формат буде фокусиран, посебно на одбрамбену индустрију – на производњу, на енергетику – на рестаурацију, на противваздушну одбрану“, истакао је украјински лидер.
Како је саопштено из прес-службе председника, Зеленски је захвалио Немачкој на снажној подршци Украјини од почетка рата пуних размера.
„Одлуку Немачке да нас подржи са новим системом Патриот тешко је преценити. Заштита неба је наш приоритет данас“, закључио је Зеленски.
Током састанка разговарано је о обнављању енергетске инфраструктуре након руских ракетних напада. Украјина је од почетка инвазије у пуном обиму добила 32,2 милијарде евра помоћи од Немачке, подсећа украјинска агенција.
Pentagon: Situacija na bojnom polju u Ukrajini menja se u korist Rusije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски и Хабек разговарали о потребама украјинске ПВО и заједничким пројектима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.