Зеленски: Украјини није потребна француска војска, ваша деца неће гинути у УКР

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Mar.2024, 08:32

Зеленски: Украјини није потребна француска војска, ваша деца неће гинути у УКР

Кијеву није потребно присуство француског војног особља, изјавио је председник Украјине Володимир Зеленски. Фото: Танјуг/Sarah Meyssonnier, Pool via AP Зеленски је у интервјуу за француску телевизију БФМ рекао да све док Украјина издржава, француска војска може остати на француској територији.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> „Ваша деца неће гинути у Украјини. Ако Русија дође у сукоб са неком НАТО земљом, ваша деца могу бити послата у неку од земаља НАТО-а, али то ће већ бити другачија ситуација“, додао је председник Украјине.
Зеленски је, међутим, рекао да, иако Украјина није део Северноатлантске алијансе, он „не види ништа лоше“ у слању страног војног и техничког особља да би се обучавали припадници Оружаних снага Украјине и поправљало украјинско наоружање.
Зеленски је поновио да се Украјина суочава са потешкоћама због недостатка артиљеријских граната, ваздушне блокаде, руских ракета дугог домета и великог броја руских дронова.
Француски председник Емануел Макрон крајем фебруара је изјавио да ће Париз учинити све да спречи Русију да „победи у рату са Украјином“.
Према његовим речима, лидери западних земаља су разговарали о могућности слања трупа у Украјину, али, како је рекао, још није постигнут консензус о том питању.
Званичници многих европских земаља су, након ове изјаве Макрона, рекли да нема говора о пребацивању војног особља у Украјину.
Немачки канцелар Олаф Шолц и министар одбране Борис Писторијус су нагласили да Немачка неће слати своје трупе у Украјину, а Шолц је додатно појаснио да земље НАТО у целини то неће учинити.
Коментаришући изјаву француског председника, званична Москва је упозорила да би такав развој догађаја неминовно довео до директног војног сукоба Русије и НАТО-а.
Orban: I Mađarska i Slovačka promovišu mir

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски: Украјини није потребна француска војска, ваша деца неће гинути у УКР се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.