Шта можете да урадите ако вам се брзо празни батерија мобилног телефона?

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Mar.2024, 09:01

Шта можете да урадите ако вам се брзо празни батерија мобилног телефона?

Батерија вашег паметног телефона ће временом неизбежно ослабити. Уз неколико савета можете продужити њен век трајања.Као што вероватно већ знате, литијум-јонске батерије слабе и губе капацитет током времена и употребе. Сваки циклус пуњења и пражњења их мало слаби. Фото: Pexels/Rann >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Vijay Након што се ово деси довољно пута, батерија ће почети да ствара проблеме.
Знакови које не треба занемарити: – Батерија вашег мобилног телефона је пуњена више од једног дана. Сада већ током поподнева тражите утичницу.
– Ниво капацитета батерије брзо опада након што је напуните, иако не радите ништа необично.
– Свој мобилни телефон пуните сатима, али се никада не напуни до краја.
– Уређај се прегрева током пуњења. На њему се чак може појавити и физичка избочина. Ако се то догоди, одмах престаните да га пуните да бисте избегли пожар и експлозију.
Како проверити статус батерије на iPhone-у? – Отворите Settings, па Battery и затим Battery Health & Charging. На врху ћете видети максимални капацитет батерије.
– Не паничите ако је испод 100 одсто. Ваша батерија је дизајнирана да задржи 80 одсто свог првобитног капацитета након 500 пуњења, тако да ће се тај проценат временом смањивати.
– У оквиру Peak Performance Capability можете проверити да ли ваша батерија ради нормално. Ако је озбиљно оштећена, појавиће се порука упозорења.
Како проверити статус батерије на Андроид уређају? Већина произвођача има различите начине да то уради. Пробајте неке од ових.
– Отворите апликацију Телефон, позовите *#*#4636#*#* и потражите опцију да проверите статус батерије. Ако је не видите, пробајте другу опцију.
– На Самсунг-у отворите уграђену апликацију Samsung Members. Додирните Get Help, а затим Check Android battery health.
– Апликације као што је AccuBattery могу дати добру процену ако ништа друго не успе.
Боље пуњење Без обзира колико је стар ваш мобилни телефон, неколико савета и трикова могу вам помоћи да максимално искористите батерију.
– Не ослањајте се на неоригиналне пуњаче
– Квалитетни пуњачи имају кола унутар себе која се искључују када се батерија пуни. Ово га штити од прекомерног пуњења, квара или прегревања.
– Топлота је најгори непријатељ ваше батерије. Неки јефтини пуњачи и каблови могу довести до пожара и повреда. Зато не штедите на квалитету.
Četiri razloga zašto su čelzi cipele pravi izbor za muškarce

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шта можете да урадите ако вам се брзо празни батерија мобилног телефона? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.