Војни брод САД са опремом за изградњу пристаништа у Гази кренуо ка Медитерану

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Mar.2024, 12:20

Војни брод САД са опремом за изградњу пристаништа у Гази кренуо ка Медитерану

Амерички војни брод Генерал Франк С. Бесон (ЛСВ-1) напустио је базу Лангли-Јустис у САД и упутио се ка источном Медитерану, где ће бити ангажован на успостављању прекоморске руте за испоруке хуманитарне помоћи Појасу Газе, саопштила је рано јутрос америчка Централна команда. FOTO: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << U.S. Central Command via AP Брод превози основну опрему за изградњу привременог пристаништа за испоруке виталних хуманитарних залиха, преноси Ројтерс.
Овај војни брод за логистичку подршку испловио је на задатак нешто мање од 36 сати након што је амерички председник Џозеф Бајден најавио да ће САД изградити луку како би помогле у испорукама помоћи Појасу Газе поморском рутом.
Уједињене нације су упозориле да је хуманитарна катастрофа због недостатка хране у Појасу Газе, где траје сукоб Израела и палестинске милитантне групе Хамас, „скоро неизбежна“ и да деца умиру од глади јер су се испоруке хуманитарне помоћи копненим и ваздушним путем показале као тешке и опасне.
Stejt department odobio prodaju taktičkih vozila Severnoj Makedoniji

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Војни брод САД са опремом за изградњу пристаништа у Гази кренуо ка Медитерану се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.