Стејт департмент одобио продају тактичких возила Северној Македонији

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Mar.2024, 12:07

Стејт департмент одобио продају тактичких возила Северној Македонији

Амерички Стејт департмент одобрио је могућу продају лаких тактичких војних возила влади Северне Македоније, опреме и програма, чија је вредност процењена на око 111 милиона долара, саопштила је америчка Агенција за безбедносну сарадњу у области одбране (ДСЦА). Фото: Pexels/Pixabay ДСЦА >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је јуче доставила одговарајућу документацију Конгресу о могућој продаји, објављено је на сајту Стејт департмента.
Истиче се да ће предложена продаја подржати страну политику и националну безбедност САД јер ће појачати безбедност НАТО савезника.
Предложена продаја ће појачати капацитет Северне Македоније да се избори са тренутним и будућим претњама уз помоћ тактичких возила за одвраћање противника и учешће у операцијама НАТО-а, наведено је у саопштењу.
Додаје се и да предложена продаја опреме неће пореметити војни баланс у региону.
Vatikan: Papa ne traži od Ukrajine da se preda

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Стејт департмент одобио продају тактичких возила Северној Македонији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.