Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Mar.2024, 11:19

Кућа ће вам увек мирисати на чисто, а ви ћете уштедети новац: Испробајте трик са сијалицом

Агенткиња за некретнине је потврдила да обавезно примењује овај трик кад купци треба да погледају неки стан и они увек примете освежавајућу арому. Фото: Pexerls/Karolina Grabowska Сви имамо бар једног пријатеља чији дом мирише невероватно лепо без обзира на годишње доба или време посете. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Чак и кућни љубимци, неуредна деца, прљав веш и кухињски мириси не могу ништа том природном, чистом мирису њиховог дома, али их никада не видите како махнито чисте или пале мирисне свеће свуда. И никад не кукају на кућне послове. Па, како им то полази за руком?
Иако редовно чишћење и повремено прскање мириса могу помоћи, могуће је да ваш пријатељ користи мале навике због којих њихов дом мирише боље него икад, а тајна би могла бити у њиховим сијалицама. Не, не морате да купујете посебне сијалице са свежим мирисом. Уместо тога, један популаран трик предлаже додавање капи етеричног уља на површину ваших сијалица.
Овај трик са сијалицама је толико једноставан и паметан да га чак користе и професионалци из агенција за продају некретнина да би помогли у приказивању кућа за продају. „Када продајете свој дом, увек имате упаљено свако светло. Дакле, на сваку сијалицу ставим неколико капи есенцијалног уља лимуна“, каже дизајнер ентеријера и експерткиња за ентеријер Тери Каминг. Она описује мирис као ненаметљив. Само даје опште осећање чистоће!
Ево како да ваш дом сјајно мирише помоћу овог трика са сијалицом, неких напомена, упозорења и најбољих мириса које можете користити у зависности од собе.
Постепена топлота ослобађа суптилан мирис Док је сијалица искључена и хладна на додир, нанесите неколико капи етеричног уља на папирни убрус или вату и утрљајте је по површини сијалице. Сачекајте да се потпуно осуши, а затим када укључите лампу, постепена топлота из сијалице ће поново активирати мирис и распршити нежну арому по просторији.
Мере опреза Међутим, будите опрезни, јер етерична уља не би требало да се користе у близини велике топлоте или пламена као што су шпорет, рерна или свећа.
Такође будите опрезни у вези с типом сијалица које користите, јер неке сијалице велике снаге могу достићи натпросечне тачке паљења етеричних уља, отприлике 122–140 степени Фаренхајта. ЛЕД светла и сијалице од 40 вати или мање које се не загревају много су безбедније за употребу, а њихова нижа температура може помоћи да ваш мирис траје дуже. Исти концепт функционише и са радијаторима и лампама од хималајске соли!
Различите ароме за сваку просторију Уколико немате инспирацију за мирисе, покушајте да користите сјајне цитрусе у купатилу, нежни цимет или ванилу у кухињи и дневној соби а умирујућу лаванду у спаваћој соби. Такође можете користити екстракт ваниле уместо есенцијалних уља како бисте свом дому дали свеж мирис пекаре.
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кућа ће вам увек мирисати на чисто, а ви ћете уштедети новац: Испробајте трик са сијалицом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.