Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Mar.2024, 09:05

Облици понашања који показују да зрачите самопоуздањем: Обратите пажњу на начин на који причате

Да ли сте се икада запитали да ли вас други људи сматрају сигурним? Као што сви знамо из искуства, начин на који се осећамо изнутра не одговара увек утиску који остављамо на друге. Фото: Pexels/Moose photos Без обзира да ли се осећате као најпоузданија особа на планети, или се преиспитујете >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << о свакој одлуци коју донесете, постоје одређена понашања – и реакције других људи – који сигнализирају да изгледате као самоуверени.
Одржавате дуг контакт очима Почнимо са једним од најосновнијих аспеката људске интеракције: нашим погледом. Истраживања показују да дужи контакт очима чини особу самоуверенијом, а такође и допадљивијом. Немојте се стидети да гледате у очи са људима са којима разговарате.
Снажан стисак руке Сада пређимо на знакове које можете показати док се састајете са неким. Један од првих је руковање. Пустите ли своју руку да лабаво виси у њиховој, као шпагета? Или пружате добар, чврст стисак?
Иако је то тако мали гест, он много значи. Студија је открила да што је човеку чвршћи стисак руке, то је самопоузданији. У ствари, добро руковање је толико моћно да се његови ефекти чак протежу и на остатак интеракције.
Јасно говорите Постоји разлог зашто многи јавни говорници троше толико времена и енергије тренирајући свој глас: наш глас говори много о нама.
Психологија је открила да људи који одају самопоуздање имају тенденцију да говоре: гласније
-имају опадајућу интонацију на крају реченица (а не навише што звучи као питање)
-говоре мало брже
-говоре нижим тоном
-спремни сте да признате да нисте у праву
Психологија нам показује да способност да признамо да нисмо у праву нас чини пријатнијим, скромнијим и отворенијим. Подсетите се када је неко коме сте се дивили удобно признао грешку, велике су шансе да вам је само још више прирастао к срцу.
А када размислите о томе, има смисла: чак и највештија и најпоузданија особа на планети је и даље само човек који је склон грешкама. Прихватање тога не чини вас мање компетентним.
Људи цене ваше мишљење Постоји још неколико знакова које можете приметити у свом понашању, а који сигнализирају да одајете самопоуздање. Али овај скреће пажњу на друге људе са којима комуницирате.
Не можете да видите у њиховим умовима да бисте знали шта заиста мисле о вама – али ево доброг наговештаја да сте оставили утисак сигурне особе. Истраживања су показала да људи више цене мишљења људи са самопоуздањем.
Размотрите ова питања: Колико често људи траже ваш савет?
Колико пажљиво обраћају пажњу када говорите?
Колико често узимају у обзир ваше речи?
Ви сте активни слушалац Мислите ли да би особа са самопоуздањем била неко ко пуно прича, или неко ко је тих? У ствари, то је нешто између.
Ово је раскрсница коју зовемо активно слушање. Не ради се само о тишини када други људи причају, то је и активно ангажовање постављањем питања, промишљеним одговорима на оно што људи говоре и коришћењем невербалне комуникације да покажете своје интересовање.
Истраживање је показало да се менаџери који добро слушају сматрају поузданијим лидерима. Наравно, постоји много више фантастичних предности активног слушања, од стварања дубљих односа са људима до ширења сопствене перспективе.
Uvežbajte nastup – Zlatna pravila držanja za prezentacije i javne govore

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Облици понашања који показују да зрачите самопоуздањем: Обратите пажњу на начин на који причате се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.