Индија због инфлације повећала накнаде за државне службенике

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Mar.2024, 09:46

Индија због инфлације повећала накнаде за државне службенике

Индијска влада данас је саопштила како је повећала плате и пензије за четири одсто, како би их прилагодила инфлацији, за 11,7 милиона запослених и пензионера. Фото: Unsplash/junaidahmadansari Према речима министра трговине Пијуша Гојала, то ће државни буџет те земље годишње коштати 1,42 милијарди >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << евра (128,69 милијарди индијских рупија), пренео је Ројтерс.
Он је додао да ово представља начин борбе против повећања трошкова живота.
Повећање ће осетити око 4,9 милиона државних службеника и 6,8 милиона пензионера, наводи се у саопштењу владе, преноси Танјуг. Поред тога, федерална влада у Делхију, као и државне владе, најављују корекције плата двапут годишње због инфлације, а последње такво повећање најављено је у октобру, истиче медиј.
Британска агенција наводи да одлука о повећању накнада долази уочи објављивања националних избора, на којима се премијер Нарендра Моди надмеће за трећи мандат.
Francuska uvodi mere protiv jednokratne ili brze mode

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Индија због инфлације повећала накнаде за државне службенике се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.