Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Mar.2024, 09:13

Овим намирницама очистите организам од никотина

Сви смо свесни негативног утицаја цигарета и никотина на наше тело. Ако сте престали да пушите или сте страствени пушач, најбржи начин да ослободите своје тело никотина је да укључите ове намирнице у свој мени. Фото: Pexels/Polina Tankilevitch Спанаћ Фолна киселина је веома важна за процесе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << који се одвијају у телу, али такође помаже организму да се ослободи никотина. У спанаћу се налазе велике количине фолне киселине.
Броколи, карфиол, прокељ и купус Поред тога што ово поврће садржи полифеноле који су се показали корисним у смањењу разних упала у систему за варење, садржи и антиоксиданте који чисте организам од бројних токсина. Кувајте их што краће како бисте сачували све своје квалитете.
Зелени чај и витаминска вода Пушењем цигарета тело губи потребну течност и тело много брже дехидрира. Пијење пуно домаће витаминске воде коју лако можете сами направити и зеленог чаја пуног антиоксиданата помоћи ће избацивању никотина из вашег тела.
Шаргарепа Никотин уништава кожу и чини је беживотном и сувом. Ако желите да се решите ове ружне нуспојаве пушења, једите што више шаргарепе. Садржи велике количине витамина А, К, Ц и Б, који су главни чистачи тела. Шаргарепу исцедите у соковнику помешану са јабуком и лимуном или је ставите у салату.
Киви, лимун и наранџа Осим воде, никотин из организма уклања и витамине А, Ц и Е који јачају имунитет и помажу организму у борби против разних инфекција и бактерија. Да бисте надокнадили изгубљене витамине, посегните за кивијем или попијте чашу лимунаде. Сок од поморанџе хидрира организам, обезбеђује му неопходне витамине, али и чисти организам од никотина. Исцедите две поморанџе, додајте мало воде и пијте између оброка.
Zašto je toliko važna REM faza spavanja? Evo koliko ona treba da traje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Овим намирницама очистите организам од никотина се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.