Рецепт дана: Чоколадне пралине

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Mar.2024, 06:00

Рецепт дана: Чоколадне пралине

Пралине су диван начин да некоме поклоните ручно прављени поклон или да засладите свој живот. Ето идеје и за данашњи Дан заљубљених, уколико га славите. Фото: Pixabay/webandi Састојци: 150 грама млечне чоколаде Фил:
50 грама млечне чоколаде 50 милилитара слатке павлаке кашичица >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << екстракта ваниле Припрема: Направите фил тако што ћете слатку павлаку са екстрактом умутити да постане благо чврста. То можете и ручно, жицом. Затим додајте растопљену чоколаду и добро измешајте жицом да се сједини. Оставите у фрижидеру до коришћења. Преосталу чоколаду поделите на три дела. 2/3 растопите на пари, склоните са ватре па додајте преосталу чоколаду и мешајте док се не сједине. Чоколаду сипајте у чисте и суве модле а затим модлу окрените наопако и тресите је тако да изађе сав вишак чоколаде. То можете радити изнад радне површине коју сте покрили великим комадом папира за печење. Скините вишак чоколаде металном шпатулом и оставите чоколаду да се стегне на собној температури па је ставите у фрижидер на пола сата да се у потпуности стегне. Чоколаду коју сте истресли из модле скупите шпатулом и вратите у чинију у којој је била. Промешајте и оставите са стране. Стегнуту чоколаду у калупима сада напуните чоколадним филом али тако да буде пуно не много више од половине. Преко сипајте преосталу чоколаду (уколико се стегла, растопите је поново), скините вишак и оставите у фтижидеру неколико сати. Уколико су модле квалитетне, пралине ће само исклизнути из калупа када га окренете наопако.
Уживајте!
Kako muškarci kažu “volim te” bez reči

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Чоколадне пралине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.