Вучић: Постигли смо начелни договор за прављење Покрета

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Mar.2024, 21:04

Вучић: Постигли смо начелни договор за прављење Покрета

Председник Србије и члан преседништва Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић изјавио је да су на данашњој седници Председништва странке начелно дали сагласност за прављење Покрета за државу и народ. FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/bs На конференцији за медије после седнице, Вучић је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << рекао да се покрет не прави за изборе, већ да би се земљи помогло у најтежим условима.
„Економски су за нас најбоља времена, али геополитички најтежа, због Украјине. Ако се рат не заустави до краја маја, доћи ће до катастрофе невиђених размера. И у складу са тим, морамо да се припремимо. Ми смо мали и осетићемо последице тога“, поручио је Вучић.
Он је рекао да, у ситуацији када је Европа прогласила милитаризацију континента, морамо да подигнемо нашу наменску индустрију, ако желимо да останемо суверена и војно-неутрална земља. „Србија мора да додатно појача војну индустрију и додатно да улаже новац. И то није мали новац за нас, то су велика оптерећења, али морамо да радимо уколико желимо да останемо као суверена, независна и слободна земља. Обавестио сам чланове председништва о потезима државе и затражио њихову подршку за политику очувања војне неутралности, суверенитета и независности земље“, истакао је Вучић.
Истакао је да је за нас од пресудног значаја да осигурамо безбедност и мир и да помогнемо нашем народу на Косову и Метохији, који је у изузетно тешкој ситуацији. „Ми добили смо информације да нема никаквог напретка у разговорима међународних представника са приштинским политичарима. Тражићемо решења до последњег тренутка. Детаљно сам о томе обавестио председништво странке“, рекао је Вучић.
Вучић је рекао да се на Председништву разговарало не само о државним, већ и приватним инвестицијама.
„Врање ће ускоро, ја верујем у мају, најкасније почетком јуна, добити једну велику фабрику, односно кренуће се са изградњом једне велике, моћне, важне фабрике, једне огромне инвестиције“, поручио је Вучић.
Додао је да је посебно указао на понашање функционера странке.
„Неки су заиста понашали не само професионално, већ веома љубазно и то односећи се као своју обавезу да грађанима увек помогну. Међутим, постоји један значајан део функционера чији однос према људима је на лошем нивоу. Тај однос, уколико је лош, односи се или на занемаривање својих обавеза или потреба обичних људи, или са друге стране у још горем, арогантном и бахатом понашању према обичним људима. И онда и сви они други људи који се труде, муче и боре свакога дана, испадају грбави“, рекао је Вучић.
Vučić: Kandidat za predsednika Skupštine Brnabić, za gradonačelnika Beograda Šapić

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Постигли смо начелни договор за прављење Покрета се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.