Ако желите да убрзате метаболизам ове намирнице не требају да буду ваш доручак!

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Mar.2024, 16:01

Ако желите да убрзате метаболизам ове намирнице не требају да буду ваш доручак!

Доручак, који се често назива најважнијим оброком у дану, игра кључну улогу у убрзавању нашег метаболизма и обезбеђивању енергије потребне за почетак дана. Фото: ponce_photography Избори које доносимо током доручка могу значајно утицати на наш метаболизам, утичући на то колико ефикасно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << наше тело сагорева калорије током дана. Иако добро избалансиран доручак може помоћи у јачању вашег метаболизма, важно је бити свестан одређених намирница за доручак са високим садржајем шећера које могу утицати на ове метаболичке предности. Ово су две слатке намирнице за доручак које треба да избаците ако желите да убрзате свој метаболизам.
Слатке житарице Уклањање слатких житарица из ваше рутине доручка може бити значајан корак ка јачању вашег метаболизма и унапређењу општег здравља. Многе комерцијалне житарице су пуне додатог шећера, што даје брзи енергетски скок праћен крахом који може оставити осећај умора. Ова слатка зрна обично су богата додатним шећерима и рафинисаним угљеним хидратима који подижу ниво шећера у крви и инсулина, што резултира споријим метаболизмом и повећаним складиштењем масти на стомаку.
Јогурт са укусом Многи јогурти комерцијално ароматизовани су пуни додатог шећера, који, када се конзумира у вишку, може допринети повећању телесне тежине и негативно утицати на метаболичко здравље. Прекомерни унос шећера може довести до инсулинске резистенције, ометајући способност тела да ефикасно регулише ниво шећера у крви. Прекомерна потрошња шећера, чак и ујутру, може довести до скокова инсулина, промовишући складиштење масти и потенцијално нарушавајући метаболичку функцију током времена. Штавише, неким ароматизованим јогуртима можда недостају влакна неопходна за трајну енергију, што доводи до брзог пораста и пада нивоа шећера у крви, што може негативно утицати на метаболизам.
Da li je hrana koja je bila u udubljenoj konzervi i dalje bezbedna za konzumiranje?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ако желите да убрзате метаболизам ове намирнице не требају да буду ваш доручак! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.