Снабдевање Немачке енергентима и даље „напето“

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Mar.2024, 21:46

Снабдевање Немачке енергентима и даље „напето“

Немачка влада не планира да снизи текући –други највиши ниво  „енергетске узбуне”, уведен након одлуке Берлина да обустави снабдевање руским енергентима, навело је министарство економије у одговору на посланичко питање, пренеле су данас агенције. Фото: Танјуг/AP/Jean-Francois Badias Ситуација >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са енергетским снабдевањем и даље је „ напета” наводи се у истом, званичном одговору. Немачка ће истовремено наставити са изградњом терминала за течни гас (ЛНГ) на острву Риген у Балтичком мору.
Терминал је „неопходно осигурање од било каквог могућег пооштравања испоруке гаса или чак несташице гаса”, навело је министарство у одговору Лејфу-Ерику Холму, посланику крајње десничарске странке АфД.
У свом одговору, министарство економије је рекло да је ЛНГ терминал посебно важан за јужне и источне суседе – који још увек добијају гас из Русије – у случају да се преостале испоруке обуставе. Иначе, Лејф—Ерик Холм је критиковао владино придржавање нивоа узбуне, који је други највиши у тростепеном плану за ванредне ситуације и покренут је у лето 2022.
Он је такође назвао терминал Риген „претњом за животну средину и туризам” на острву. Терминал је иначе почео са пробним радом 24. фебруара.
Немачки министар економије Роберт Хабек, истакао је недавно да  је „снабдевање енергијом безбедно, складишта пуна чак и на крају друге зиме”, док истраживачи и невладине организације процењују да се планови за проширење ЛНГ терминала на тлу најаче економије ЕУ „ предимензионирани”.
Prodaja putničkih vozila u Rusiji u februaru porasla 1,8 puta na 113.500 vozila

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Снабдевање Немачке енергентима и даље „напето“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.