Руски медији: Русија позвала немачког амбасадора на разговор

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Mar.2024, 10:25

Руски медији: Русија позвала немачког амбасадора на разговор

Министарство спољних послова Русије позвало је данас немачког амбасадора Александра Ламбсдорфа на разговор, рекао је неименовани извор за РИА Новости, на наводећи детаље. Фото: Pexels/Сергей Велов Агенција наводи да је немачки амбасадор позван на разговор након што је Маргарита >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Симоњан, шефица руског државног канала РТ, у петак објавила аудио снимак приближно 30-минутног разговора, а на којем се, како су медији пренели, чује како четири официра Бундесвера разговарају о техничким могућностима крстареће ракете „таурус“ и о томе да ли су немачке крстареће ракете технички способне да униште Кримски мост.
Немачки министар одбране Борис Писторијус изјавио је да поједини делови разговора нису били намењени широј јавности, наводећи да би тужилаштво могло да отвори случај због цурења информација.
Писторијус је рекао да су на снимку официри Бундесвера разговарали о „различитим сценаријима“ догађаја, а не о плановима.
Према његовим речима, њихов разговор не значи одобрење за пребацивање крстарећих ракета „таурус“ у Украјину.
Портпарол руског министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је раније да Москва тражи објашњење од Берлина поводом тог случаја.
Zelenski: Zapad da pokaže političku volju ili će svet videti veliku sramotu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Руски медији: Русија позвала немачког амбасадора на разговор се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.