Боинг одлаже планове за повећање производње

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Mar.2024, 10:00

Боинг одлаже планове за повећање производње

Боинг је одложио планове за повећање производње свог најпродаванијег авиона 737, наводи се у документима у које је Ројтерс данас имао увид. Фото: Unsplash/dallimonti Америчка компанија тренутно се бави интезивираном реорганаизацијом после инцидента током лета на моделу 737 „Макс 9” компаније >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Аласка ерлајнс 5. јануара, када је експлодирао држач на вратима, након чега је америчка Федерална управа за ваздухопловство (ФАА) забранила Боингу да повећа производњу тог типа авиона.
Према „Боинговом” најновијем плану набавке од добављача за модел 737, у који је Ројтерс имао увид, иако је раније речено да ће производња тог авиона бити увећана са 38 авиона месечно на 42 у фебруару ове године, то је сада одложено до јуна.
Компанија повлачи и планове за повећање производње од 47 авиона месечно са августа 2024, на јануар 2025, а процена је да ће се прелазак на 52 месечно произведена модела 737, планиран за фебруар 2025, сада догодити у јуну 2025. То би омогућило Боингу да остане на путу ка циљу производње 50 авиона месечно у периоду 2025-2026.
Ројтерс наводи да „Боинг” ипак вероватно неће достићи свој циљ пре пандемије од 57 авиона месечно до фебруара 2026, преноси Танјуг.
Električni automobili bez dominacije nad klasičnim

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Боинг одлаже планове за повећање производње се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.