Све мање интересовања за куповину викендица

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Mar.2024, 09:19

Све мање интересовања за куповину викендица

Јагма за куповином кућа у популарним викенд-насељима широм Србије се стишава. У најновијем извештају Републичког геодетског завода (РГЗ) истиче се да се број купопродаја викендица након велике експанзије вратио на предпандемијски ниво. Фото: Unsplash/clarissemeyer У последњем кварталу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << прошле године, по званичним подацима, продате су 244 викендице у целој Србији.
Поређења ради, у истом периоду 2020. године, иначе у јеку пандемије и затварања, продато је 368 кућа за одмор, када је и почео вртоглав раст њихових цена.
Огласи су, како се може видети, и даље пуни ових некретнина. Проблем може бити што су њихове цене и даље „замрзнуте” на оном нивоу када је постојала огромна тражња и када су се ове куће на најбољим локацијама коштале као станови у већим градовима. Посредници у промету некретнина са којима смо разговарали истичу да постоје спорадични упити за викендице, али да то није ни близу оном интересовању у време пандемије, када су многи радили „онлајн”, а неки чак и продавали станове у градовима да би се скућили на селу или у викенд-насељима.
Потврђују да власници ипак тешко снижавају цене у нади да ће се ипак нешто променити на тржишту у њихову корист.
Осим што су купци били све мање заинтересовани за улагање новца у викендице слично је било и са гаражама, јер је у односу на исти период 2022. број купопродајних уговора пао са 197 на 170.
Više od 33 miliona sajber napada na mobilne uređaje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Све мање интересовања за куповину викендица се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.