Сијарто: Мора да се учини све да се избегне сукоб између НАТО-а и Русије

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Mar.2024, 18:55

Сијарто: Мора да се учини све да се избегне сукоб између НАТО-а и Русије

Мађарски министар иностраних послова Петер Сијарто поручио је данас да мора да се учини све да се избегне сукоб између НАТО-а и Русије, изјавио је данас. Фото: Танјуг/AP Photo/John Minchillo Реагујући на изјаву председника Француске Емануела Макрона да се „ништа не може искључити“ када >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је реч о могуц́ности распоређивања западних трупа у Украјину, Сијарто је за радио Кошут рекао да Европа пати од „ратне психозе“, пренео је МТИ.
Он је поздравио одговоре вец́ине европских политичара који су рекли да не желе да шаљу трупе у Украјину.
Након што су испоруке западне Европе Украјини напредовале од шлемова до муниције, до оклопних возила и ракета, он је рекао да није изненађење што неки западни политичари говоре о распоређивању копнених трупа.
„То је супротно од заједничких одлука које су до сада донете“, истакао је он.
Сијарто је навео да су чланице НАТО две године раније издале декларацију у којој се наводи да НАТО није нападачки савез и да треба уложити све напоре да се избегне сукоб НАТО и Русије.
„Коментари западних политичара о распоређивању трупа у Украјину крше ту декларацију“, рекао је он.
Сијарто је додао да је НАТО одбрамбени савез и да напад на било кога није његова сврха.
Medvedev: Presretnuti razgovori pokazuju da se Nemačka sprema za rat sa Rusijom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сијарто: Мора да се учини све да се избегне сукоб између НАТО-а и Русије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.