Шта је важније за губитак тежине? Вежбање или исхрана?

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Mar.2024, 18:02

Шта је важније за губитак тежине? Вежбање или исхрана?

Иако често чујемо да је при мршављењу важна исхрана – 70 одсто, а вежбање – 30 одсто, научници кажу да то није тако. Фото: Pixabay/vamter Када је у питању губитак килограма, доста „оптерећења” се ставља на саму исхрану и често можемо чути да је вежбање само додатак процесу.
Али нова >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << истраживања су показала да ова теорија можда није тачна. Истраживачи са Универзитета Колорадо верују да је вежбање много ефикасније од дијете када је у питању губитак килограма. Истраживање се бавило питањем губитка тежине током дужег временског периода.
Доказано је да људи брже губе на тежини уз јачу физичку активност него уз ограничени унос хране. Иако ово истраживање није разлог зашто ћете све што желите уносити у своје тело, оно нас може подстаћи да живимо активнијим фитнес животом уместо да превише бринемо о калоријама.
Ови резултати наглашавају важност и вредност вежбања у постизању циљева губитка тежине. Осим тога, менталне и физичке предности које нам тренинг доноси довољан су разлози да се бавимо било којом спортском активношћу.
Šta je trening 12-3-30?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шта је важније за губитак тежине? Вежбање или исхрана? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.