Брнабић присуствовала полагању камена темељца за научно-технолошки парк у Крушевцу

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Mar.2024, 15:27

Брнабић присуствовала полагању камена темељца за научно-технолошки парк у Крушевцу

 Председница Владе Србије Ана Брнабић присуствовала је данас полагању камена темељца за изградњу Научно-технолошког парка у Крушевцу. Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/Пеђа Вучковић Полагањем камена темељца почиње изградња Регионалнг индустријско-технолошког парка у >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Крушевцу, који ће се простирати на површини од 10.000 квадрата у индустријској зони.
Отварање НТП Крушевац планирано је 2026. године, а инвестиција је вредна око шест милиона евра.
У Крушевцу, НТП ће бити смештен на локацији бивше управне зграде Хемијске индустрије „Жупа“ у Дедини и заузеће површину од 1,6 хектара, на којој ће се налазити главна зграда, конференцијске сале и 39 пословних модула намењених за рад технолошко и истраживачки оријентисаних компанија за више од 200 корисника.
У другом делу је планирано 14 производних модула од по 280 метара квадратних, а укупна површина хала је око 4.000 метара квадратних.
У Влади Србије су у јуну прошле године потписани Уговор о зајму и Уговор о пројекту између Владе Србије и ЕБРД, којим је обезбеђено 80 милиона евра, од којих ће 70 милиона бити опредељено за изградњу научно-технолошких паркова у Чачку, Нишу и Крушевцу, а осталих 10 милиона за изградњу БИО 4 кампуса у Београду.
Свечаном полагању камена темељца присуствовали су градоначелник Крушевца Иван Манојловић, министарка науке, технолошког развоја и иновација Јелена Беговић, министар унутрашњих послова Братислав Гашић, директорка Бизнис инкубатор центра Крушевац Мартина Манојловић као и директор ЕБРД за Западни Балкан Матео Коланђели.
 
Mali: Srbija će dostići prosečnu platu od 1.400 i penziju od 650 evra

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Брнабић присуствовала полагању камена темељца за научно-технолошки парк у Крушевцу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.