Шехбаз Шариф поново изабран за премијера Пакистана

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Mar.2024, 13:37

Шехбаз Шариф поново изабран за премијера Пакистана

 Шехбаз Шариф поново је данас изабран за премијера Пакистана након што је добио подршку посланика у новом сазиву пакистанске Народне скупштине. Фото: Танјуг/Pakistan Prime Minister Office via AP Присталице бившег пакистанског премијера Имрана Кана, који се налази у затвору, узвикивали су у >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << парламенту током гласања за премијера у знак протеста против именовања Шарифа, тврдећи да су били намештени резултати прошломесечних парламентарних избора, пренео је АП.
Шариф треба да положи заклетву у понедељак за петогодишњи премијерски мандат.
Председник скупштине Ајаз Садик рекао је да је Шариф добио 201 глас подршке, а да је Омар Ајуб из Сунитског Итехад савета добио 92 гласа.
Потребно је 169 гласова подршке да би се добила већина.
Ајуб је имао подршку Канове партије ПТИ, чији кандидати нису добили довољно места у парламенту да сами формирају владу.
ПТИ је одбио да води разговоре са својим ривалима о формирању коалиције.
Након неколико дана преговора, Шарифова странка Пакистанска муслиманска лига постигла је коалициони споразум са историјским ривалом, Пакистанском народном странком (ППП) и са још неколико малих странака након избора 8. фебруара.
Канова странка тврди да су резултати гласања намештени како би се спречило да добије већину.
Изборна комисија негира те оптужбе.
 
Izraelska vojska intenzivira operacije u Kan Junisu na jugu Gaze

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Шехбаз Шариф поново изабран за премијера Пакистана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.