Звезда у Бару лечи ране из Минхена

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Mar.2024, 12:45

Звезда у Бару лечи ране из Минхена

Звезда има статус великог фаворита у мечу против последњепласиране екипе на табели и победом би се значајно приближила освајању првог места. Фото: PrtSc/Instagram/crvenazvezdakk Након пораза од Бајерна у петак, чак и они највећи оптимисти међу Звездиним навијачима изгубили су веру у пласман >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у плеј-оф Евролиге. Црвено-бели су показали да без Милоша Теодосића једноставно нису иста екипа, нарочито када је игра у нападу у питању.
Много грешака, дискутабилних одлука и недостатак креативности коштали су Звезду пораза у Минхену, али и читаве евролигашке сезоне кроз коју су упркос неким одличним партијама показали да тренутно нису кадри за искорак и пласман међу осам најбољих екипа.
Стога Звезди, која додуше може да се похвали освајањем Купа Радивоја Кораћа, остаје да се у потпуности фокусира на дешавања у Јадранској лиги.
На шест мечева до краја екипа Јаниса Сферопулоса има две победе више од другопласиране Будућности и треба очекивати да ће са предношћу домаћег терена ући у плеј-оф.
Први од шест преосталих изазова у регуларном делу сезоне Звезду очекује у Бару, где не би требало да има превише проблема у дуелу са Морнаром који са само четири победе из 20 мечева дели последње место са Крком.
Међутим, три од поменута четири тријумфа Барани су забележили у последњих пет кола и сигурно је да се неће предати све док постоји теоретска шанса да могу да избегну испадање.
Маркус Ведерс и Тавијан Дан Мартин показивали су много пута током сезоне да када им је дан, противничке одбране немају много шансе да их зауставе, те ће Звезда морати да обрати посебну пажњу на њих.
Упркос томе, црвено-бели не би требало да имају већих проблема да преброде још једно гостовање, имајући у виду традицију сусрета два клуба. Звезда је забележила седам узастопних и рутинских победа над црногорском екипом, која је последњи пут савладала данашњег противника пре четири године.
Милош Теодосић ће највероватније пропустити и овај меч због повреде, што ће вероватно имати за последицу већу минутажу за Џавонтеа Смарта који је показао да се све боље привикава на европску кошарку.
Тренер Црвене звезде Јанис Сферопулос изјавио је пред меч да његова екипа мора бити фокусирана и да се мора придржавати плана игре, док је шеф стручног штаба Морнара Михаило Павићевић рекао да очекује одличан меч.
„Нико у АБА лиги не може да прети Црвеној звезди, па ни ми, али ми је драго што ћемо публици приредити још један кошаркашки спектаткл“, рекао је Павићевић.
„Gde si brate moj“ – Đoković i Divac uz Jokića u Los Anđelesu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Звезда у Бару лечи ране из Минхена се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.