Бајден и Мелони о подршци Украјини и дешавањима на Блиском истоку

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Mar.2024, 09:33

Бајден и Мелони о подршци Украјини и дешавањима на Блиском истоку

Председник САД Џозеф Бајден и премијерка Италије Ђорђа Мелони разговарали су у Белој кући о циљевима Италије током председвања Г7, укључујући континуирану подршку Украјини, одрживи развој, сигурност у обезбеђивању хране и енергије, мигрантску кризу, као и сарадњу у области >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << вештачке интелигенције и наставак сарадње по питањима инфраструктуре и глобалних инвестиција, саопштила је Бела кућа. Фото: Танјуг/AP Photo/Evan Vucci Амерички председник и италијанска премијерка поново су потврдили „чврсту подршку Украјини у борби против руске агресије“, а Бајден је похвалио Мелони због предвођења подршке Украјини у Г7 и Европској унији, наведено је у саопштењу.
Разговарано је и о дешавањима на Блиском истоку, укључујући и значај спречавања ескалације на регионални ниво.
Бајден и Мелони су изразили „посвећеност праву Израела на самоодбрану у складу са међународним правом и истакли хитну потребу за повећањем испоруке хуманитарне помоћи Гази“.
Италијанска премијерка допутовала је у САД у петак, а ово је био други састанак Мелони и Бајдена за седам месеци.
Orban: Trampov povratak je jedina ozbiljna šansa za okončanje rata u Ukrajini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бајден и Мелони о подршци Украјини и дешавањима на Блиском истоку се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.