Вучић: Тајван је Кина, зар хоћете да срушим систем УН

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Feb.2024, 14:43

Вучић: Тајван је Кина, зар хоћете да срушим систем УН

Председник Србије Александар Вучић поновио је данас да је Тајван – Кина и запитао да ли они који се не слажу са његовим мишљењем хоће да сруше систем Уједињених нација. Фото: Танјуг/AP Photo/Armando Babani, Pool Он је на питање новинара о писању појединих медија да ће његов став по питању >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Тајвана скупо коштати Србију, рекао да у његовом одговору није ништа спорно.
„Ја сам рекао да ћу одговорити у 10 секунди, а вама ћу одговорити у две – Тајван је Кина. Шта је проблем и шта је нетачно. Јел то тако у УН, хоћете да срушимо систем УН. Хоћете сутрадан да ми кажете да не смем да говорим ни о Косову и Метохији и резолуцијама УН. Коме сам то нанео штету. Има ли нека друга политика, чија је то политика другачија – руска, америчка, ко то мисли да Тајван није Кина. Лупетају“, рекао је Вучић.
На питање какве су шансе да се до краја године достигне пет милијарди страних инвестиција, Вучић је рекао да би то било лепо, али да је дуга година. „Забринут сам због тога што се збива у свету. Из разговора са Зеленским и свима. Позиција ми омогућава да понешто више знам, што ми ни посао ни ситуацију не олакшава. Идемо ка усложњавању ситуације у свету“, рекао је Вучић.
Kecmanovići danas na suđenju iznose odbranu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Тајван је Кина, зар хоћете да срушим систем УН се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.