Украјина спремна да ограничи извоз у ЕУ због протеста пољских пољопривредника

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Feb.2024, 14:30

Украјина спремна да ограничи извоз у ЕУ због протеста пољских пољопривредника

Украјина је спремна да ограничи извоз хране у Европску унију како би ублажила забринутост пољских пољопривредника, изјавио је заменик министра економије Украјине Тарас Качка. Фото: Танјуг/AP Photo/Czarek Sokolowski Он је истакао да Кијев може да употреби алате који ће стабилизовати нагло >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << повећање извоза у ЕУ, преноси Блумберг.
„Прихватићемо да извоз не расте тако брзо и нагло као претходних година“, рекао је Качка, додавши да је за украјинске произвођаче тренутно важнија предвидљивост на тржишту него „агресивна експанзија“. Пољски премијер Доналд Туск је јуче изјавио да његова влада разматра привремено затварање границе за трговину са Украјином ако Варшава не постигне споразум са Кијевом који би ограничио увоз прехрамбених производа.
Пољска плаћа „превисоку цену за одлуку о покретању слободне трговине са Украјином“, нагласио је Туск.
Grinpis apeluje – kupujte manje garderobe

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Украјина спремна да ограничи извоз у ЕУ због протеста пољских пољопривредника се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.