У Конгресу постигнут договор за привремено финансирање владе САД

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Feb.2024, 10:46

У Конгресу постигнут договор за привремено финансирање владе САД

Демократски и републикански лидери у америчком Конгресу постигли су договор о финансирању 12 федералних програма у текућој фискалној години, чиме ће се спречити делимично обустављање рада федералне владе САД, до чега би дошло у суботу, преноси Глас Америке. Фото: Танјуг/AP/J. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Scott Applewhite Договор који су одобрили Представнички дом и лидери Сената треба да се изгласа као закон о привременом финансирању, како би влада одржала нормално функционисање до нових рокова 8. и 22. марта, што даје представницима у Конгресу додатно време да расправљају о целогодишњем буџету.
„О привременој мери ће гласати Представнички дом и Сенат ове недеље“, наводи се у заједничкој изјави председника Представничког дома Мајка Џонсона, лидера већине у Сенату Чака Шумера, лидера републиканаца у Сенату Мича Меконела и лидера демократа у Представничком дому Хакима Џефриса.
Републикански конгресмен Кевин Херн рекао је да ће предлог закона о привременом финансирању – четврти у фискалној години која је почела 1. октобра 2023 – бити стављен данас на гласање у Представничком дому. Ако не буде усвојен, федерална влада САД би у суботу делимично морала да обустави рад.
Лидери обе странке сада прикупљају подршку за овај привремени закон у својим редовима, наводи Глас Америке.
Bela kuća zabranila prenos američkih podataka u Kinu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Конгресу постигнут договор за привремено финансирање владе САД се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.