Пореска управа објавила календар пореских обавеза фирми за март

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Feb.2024, 10:35

Пореска управа објавила календар пореских обавеза фирми за март

Пореска управа објавила је календар пореских обавеза фирми за март, према коме је рок за измирење првих обавеза 5. март, до када је неопходно доставити обавештења о закљученим уговорима о извођењу естрадног програма забавне и народне музике и других забавних програма у фебруару, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << као и извештаја о испуњењу обавезе запошљавања особа са инвалидитетом за фебруар и уплати средстава. Фото: Pexels/Pixabay Фирме су обавезне да до 11. марта поднесу пореске пријаве и плате порез на премије неживотних за фебруар, као и порез на додату вредност (ПДВ) за фебруар од стране пореског дужника из члана 10. Закона о ПДВ.
15. март је датум када истиче рок за највећи број обавеза па је до тада неопходно платити аконтацију пореза и доприноса на приходе од самосталне делатности за фебруар, доприносе за свештенике и верске службенике, домаће држављане запослене у иностранству и иностране пензионере за фебруар, поднети пореску пријаву и платити доприносе за обавезно социјално осигурање за осниваче за фебруар.
Истог датума истиче и рок за подношење пореске пријаве и плаћање ПДВ за фебруар, подношење обрасца ПИД ПДВ 1 за фебруар ако је у том месецу испуњен један од критеријума за стицање статуса обвезника ПДВ који претежно обавља промет добара у иностранству, плаћање аконтације пореза на добит правних лица за фебруар. До 15. марта је неопходно платити акцизе за другу половину фебруара, поднети пореску пријаву за обрачун акцизе за претходни месец, као и пријаву о обрачуну акцизе на струју за крајњу потрошњу за фебруар и платити акцизе.
29. марта истиче рок за плаћање обрачунате акцизе за прву половину марта.
Danas toplo, temperatura do 20 stepeni, u košavskom području vetrovito

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пореска управа објавила календар пореских обавеза фирми за март се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.