Чиле поништио дозволу за Гуглов центар и тражи строже еколошке провере

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Feb.2024, 09:01

Чиле поништио дозволу за Гуглов центар и тражи строже еколошке провере

Чилеански суд данас је делимично поништио дозволу Гуглу за изградњу центра података у тој јужноамеричкој земљи и тражио од америчке компаније да у поменутом случају узме у обзир ефекте климатских промена. Фото: Unsplash/pawel_czerwinski Гугл је добио одобрење за центар података вредности >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 200 милиона долара у Сантјагу почетком 2020. године, али је пројекат од тада изазвао негодовање становника и локалних званичника због могућег утицаја на ваздух главног града, пренео је Ројтерс.
Суд је затражио од компаније да размотри ефекте климатских промена приликом процене водене компоненте у Сантјагу и, ако је потребно, узме у обзир могућу модификацију система за хлађење сервера повезаних са пројектом. На вебсајту Гугла наводи се да ова компанија има за циљ „да допуни 120 одсто запремине слатке воде која се у просеку троши у њеним канцеларијама и центрима података”.
Чиле већ више од једне деценије пати од суше, а сервери података захтевају милионе галона воде годишње за хлађење, преноси Танјуг.
Motorola predstavila fleksibilni telefon, može da se nosi oko ručnog zgloba

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Чиле поништио дозволу за Гуглов центар и тражи строже еколошке провере се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.