Сунак: „Владавина руље“ замењује демократију у Британији, биће предузете мере

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Feb.2024, 08:59

Сунак: „Владавина руље“ замењује демократију у Британији, биће предузете мере

Британија запада у „владавину руље“ и полиција ће учинити више да заштити демократију државе, рекао је премијер Риши Сунак, након што је британска влада најавила додатна финансијска средства за заштиту посланика. Фото: Танјуг/AP Photo/Ohad Zwigenberg „Постоји све већи консензус да владавина >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << руље замењује владавину демократије. И морамо заједно, сви ми, то хитно да променимо“, рекао је Сунак.
Он је истакао да образац насилног понашања који, како тврди, има за циљ да спречи законодавце да обављају свој посао мора бити заустављен, преноси Ројтерс.
Многи британски законодавци суочили су се са учесталим претњама од напада Хамаса на Израел 7. октобра, а неки су се плашили за своју безбедност уколико изнесу своје ставове о сукобу у Појасу Газе. Министарство унутрашњих послова Велике Британије раније је најавило финансирање у вредности од 31 милиона фунти за додатну сигурност посланика и других званичника.
Сунак је нагласио да би нови демократски полицијски протокол подразумевао додатне полицијске патроле и јасно ставио до знања да протесте у близини кућама изабраних представника треба третирати као покушаје застрашивања.
Овај протокол такође јасно ставља до знања да од сада полиција треба да предузме „доследан и чврст приступ“ да заштити демократске процесе од застрашивања, ометања и субверзије, додао је Сунак.
Prins Hari izgubio sudski spor povodom nivoa njegove zaštite kada je u Britaniji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сунак: „Владавина руље“ замењује демократију у Британији, биће предузете мере се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.