Ивањица: Преко стотину ловаца у хајци на вука

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Feb.2024, 14:41

Ивањица: Преко стотину ловаца у хајци на вука

Ловачко друштво „Чемерница“ из Ивањице организовало је данас велику хајку на вука у селу Катићи. Фото: Танјуг/Бранко Лукић Хајка је организована јер је чопор, који према проценама ловаца чине четири јединке, у последњих скоро годину дана направио велику штету у ивањичким селима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << испод планине Мучањ.
„У последњих годину дана на једном ширем подручју имали смо у више наврата штету од вука. На том подручју имају четири јединке. Штете су највеће на ситним преживарима, затим у гајеним врстама дивљачи у ловишту као и на ловачким псима. Они су у последњих годину дана у ловишту на Чемерници уништили око тридесетак ловачких паса, тако да након тога није ни било могућности за лов на Чемерници када је у питању крупни лов“, рекао је Милић Трипковић, стручно лице за газдовање ловиштем.
Фото: Танјуг/Бранко Лукић Данашњи лов организовало је ловачко удружење „Чемерница“ из Ивањице у сарадњи са Ловачким удружењем „Козомор“ из Нове Вароши чије је место окупљања село Штитково. Укупно је преко стотину ловаца узело учешће у данашњој хајци.
Фото: Танјуг/Бранко Лукић „С обзиром на то да су ти вукови и даље на овом простору и на то да је велики број ловаца данас кренуо у лов, очекујемо да барем још једна јединка буде одстрељена. Имамо довољан број ловаца да би могли читав простор на коме се крећу да опколимо и затворимо“, закључио је Трипковић.
Иначе, на поменути чопор већ је организована хајка 25. фебруара. Том приликом једна јединка је одстрељена док су ловци једну безуспешно гонили, али је успела да побегне.
Vučić stigao na samit u Tirani, dočekali ga Zelenski i Rama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ивањица: Преко стотину ловаца у хајци на вука се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.