Захарова: Изјава Макрона о трупама у Украјини показује да није свестан оног што говори

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Feb.2024, 16:21

Захарова: Изјава Макрона о трупама у Украјини показује да није свестан оног што говори

Портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова поручила је данас да председник Француске Емануел Макрон „није свестан онога што говори“, реагујући на његову изјаву Макрона да се „не може искључити“ опција слања трупа у Украјину. Фото: Танјуг/AP/Russian Foreign >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Ministry Press Service „Што се тиче изјава Емануела Макрона о потенцијалном распоређивању НАТО трупа у Украјину, стиче се снажан осец́ај да француски председник не схвата ни шта говоре његови потчињени, ни оно што он сам каже“, написала је Захарова на Телеграму.
Она је додала да жели да „подсети“ Макрона на историју Француске.
„Априла 1945. године Берлин је бранила француска СС дивизија ‘Шарлмањ’ (Карло Велики) и низ других. Бранили су и сам фиреров бункер. Они су били међу последњима који су у Трећем рајху одликовани нацистичким орденом Витешког крста Гвозденог крста“, навела је Захарова.
Упитала је Макрона да ли је одлучио да организује дивизију „Шарлмањ 2“ за одбрану украјинског председника Володимира Зеленског.
Председник Француске је у понедељак, након самита европских лидера у Паризу, поручио да се, иако нема консензуса о слању трупа европских земаља у Украјину, „ништа не може искључити“.
Sunakov portparol: Britanija ne planira raspoređivanje borbenih trupa u Ukrajini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Захарова: Изјава Макрона о трупама у Украјини показује да није свестан оног што говори се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.