Мицотакис: За Грчку нема говора о слању снага европских земаља у Украјину

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Feb.2024, 10:32

Мицотакис: За Грчку нема говора о слању снага европских земаља у Украјину

„За Грчку нема говора о слању европских снага или снага НАТО-а у Украјину“, изјавио је грчки премијер Киријакос Мицотакис после конференције европских лидера о Украјини, коју је у Паризу у понедељак организовао француски председник Емануел Макрон. Фото: Танјуг/AP/Ludovic Marin Мицотакис >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је рекао да је то став и „већине његових колега“, истичући да то питање „дезоријентише напоре“ да се подржи Украјина, преноси Катимерини.
Додао је да је на скупу поново потврђено јединство и решеност савезника да подрже Украјину да се одбрани од руске инвазије.
Макрон је после конференције рекао да нема консензуса о слању војника европских земаља у Украјину, али је нагласио да „ништа не треба искључити“.
„Нема консензуса о слању трупа у овом тренутку. Ништа не треба искључити. Учинићемо све како Русија не би победила“, рекао је Макрон на конференцији за новинаре, пренео је Ројтерс.
Самиту у Паризу присуствовало је око 20 европских лидера, а из Јелисејске палате је саопштено да је циљ скупа да руском председнику Владимиру Путину буде послата „порука да је Европа одлучна да помогне Украјини и супротстави се ‘наративу Кремља’ да Русија мора да добије рат, који је ушао у трећу годину“.
 
Poljska: SAD će snositi krivicu za napredak Rusije, ceo svet gleda

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мицотакис: За Грчку нема говора о слању снага европских земаља у Украјину се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.