Зеленски потписао закон о демобилизацији војних обвезника

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Feb.2024, 18:46

Зеленски потписао закон о демобилизацији војних обвезника

Председник Украјине Володимир Зеленски потписао је данас закон о увођењу војних обвезника у резервни састав након одслужења рока за време ванредног стања, наводи се у саопштењу објављеном на сајту украјинског парламента. Фото: Танјуг/AP Photo/Andrew Kravchenko Законом је утврђено да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се за време опште мобилизације и функционисања правног режима ванредног стања који је на снази од 24. фебруара 2022. године, војни обвезници којима је за време ванредног стања истекао рок служења војног рока и којима је служба продужена преко утврђених рокова уводе у резервни састав у роковима утврђеним законом, преноси Укринформ.
Предвиђа се да те особе не могу бити позване на служење војног рока за време мобилизације 12 месеци од дана пуштања у резервни састав, ако нису изразиле жељу да наставе службу.
Врховна Рада је усвојила овај закон 23. фебруара.
Grčka zvanično pristala da vodi misiju EU u Crvenom moru za zaštitu od Huta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски потписао закон о демобилизацији војних обвезника се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.