Ниш међу јефтинијим градовима за рад на даљину

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Feb.2024, 09:53

Ниш међу јефтинијим градовима за рад на даљину

У време модерних технологија које омогућавају опције за рад из других држава, многе занима у којим земљама ће најјефтиније проћи уколико се одлуче на опцију рада на даљину. Фото: Unsplash/mikeyharris Компанија „Бродер УК” урадила је истраживање како би открила где је у Европи најјефтиније, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << али и најскупље место за рад на даљину.
Анализирани су фактори, као што су брзина вај-фај мреже, цена изнајмљивања стана, електричне енергије, као и безбедност места, и свакој дестинацији дата је оцена од максимално 100.
Најповољнији град за оне који раде на даљину на овој листи је Тузла за коју су навели да једнокреветни стан у центру града кошта само око 207 евра месечно, а да је храна ван куће, такође, јефтина – просечан оброк кошта само 4,11 евра. Румунија је била та која је доминирала на листи најјефтинијих градова, заузимајући пет од 10 најбољих места. Трошкови интернета у Орадеи, која је заузела друго место, износе само 7,42 евра, али градови попут Крајове и Сибиуа нашли су се на листи захваљујући њиховој приступачности.
Такође, на листи су се нашли и Скопље и Ниш. Тамара Петровић, из Удружења радника на интернету, каже да није изненађена тиме што се Ниш нашао на листи.
„У Нишу има доста професора за стране језика, који раде на даљину, тако да ме не чуди да је тај град нашао на листи. Уз то, још један разлог за то је што се на југу теже налази посао. У ствари, има више онлајн посла него правог. Ниш је регионални центар за југ Србије, па тамо одлазе сви из околних места и мањих градова, Књажевца, Алексинца, Пирота. Младима поготово одговара да тамо раде на такав начин јер је је живот садржајнији, а и услови живота и трошкови су неупоредиво јефтини на југу, него рецимо у Београду“ напомиње Петровићева.
Evropska centralna banka u minusu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ниш међу јефтинијим градовима за рад на даљину се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.