Европска централна банка у минусу

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Feb.2024, 09:27

Европска централна банка у минусу

Европска централна банка (ЕЦБ) је у 2023. години забележила први годишњи губитак у последњих 20 година, пошто је пријавила минус од 1,3 милијарде евра. Фото: Unsplash/brunonw Банка је регистровала значајне расходе камата на кључне обавезе, док приходи од камата на активу нису држали корак >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пошто многе камате имају фиксне стопе или дуге рокове доспећа.
Губитак би био још већи да ЕЦБ прошле године није искористила целокупну резерву за финансијске ризике од 6,6 милијарди евра. ЕЦБ је саопштила на свом веб-сајту да очекује даље губитке у наредних неколико година који неће утицати на „њену способност да води ефикасну монетарну политику”, пре него што се врати на одржив профит.
Četvrtina zaposlenih na odmoru misli o poslu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Европска централна банка у минусу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.