Украјина и њени партнери би могли да позову Русију на будући мировни самит

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Feb.2024, 20:01

Украјина и њени партнери би могли да позову Русију на будући мировни самит

Украјина и њени страни партнери могли би да позову Русију на будући мировни самит како би разговарали о окончању двогодишњег рата под условима Кијева, изјавио је данас шеф кабинета председника Украјине Андриј Јермак. Фото: Pixabay/Joa70 Он је објаснио да ће Швајцарска бити домаћин >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << самита на којем ће се разговарати о „визији мира председника Украјине Володимира Зеленског“, која би могла да буде предата Русији касније, током другог састанка, пренео је Ројтерс.
„Може доћи до ситуације да заједно позовемо представнике Руске Федерације, где ће им бити представљен план у случају да ко год дбуде представљао земљу агресора у том тренутку буде желео да истински прекине овај рат и врати се праведном миру“, рекао је он на конференцији одржаној у Кијеву, коју је преносила украјинска телевизија.
Зеленски је први пут објавио своју формулу мира на самиту Г20 у новембру 2022. године. У формули мира Зеленског позива се на обнављање територијалног интегритета Украјине и потпуно повлачење руских трупа.
Кијев је остао при ставу да неће разговарати са Москвом све док све руске трупе не напусте украјинску територију.
Кремљ је истакао да не постоји тренутна основа за мировне преговоре између Русије и Украјине и да је мировни план Кијева апсурдан јер искључује Русију.
TV Al-Kahira Al-Ihbarija: Razgovori o situaciji u Gazi nastavljeni u Dohi

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Украјина и њени партнери би могли да позову Русију на будући мировни самит се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.