Милићевић у Хамбургу позвао Србе из дијаспоре да подрже народни покрет за Србију

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Feb.2024, 19:01

Милићевић у Хамбургу позвао Србе из дијаспоре да подрже народни покрет за Србију

Министар без портфеља задужен за координацију активности и мера у области односа са дијаспором Ђорђе Милићевић позвао је данас Србе који живе у Немачкој да подрже широки народни покрет за одбрану националних и државних интереса, као и за економски развој Србије. Фото: Танјуг/Јадранка >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Илић Миличевић је истакао да је најважније да Срби знају да су један народ, без обзира на то где живе, наводи се у саопштењу министарства.
„Национално јединство је темељ наше снаге. Србија и Срби су увек кроз историју били јаки само онолико колико су јединствени. Нажалост, често су различити непријатељи и окупатори успевали да нас заваде, поделе и да тако лакше владају над нама. Како су то радили кроз историју, тако покушавају и данас“, рекао је он и додао да је најважније да Срби где год живели и какве год идеолошке разлике имали као темељну вредност јачају народно јединство по питању кључних државних и националних интереса.
„Као што знате, Србија и Република Српска данас се налазе пред тешким искушењима и великим притисцима моћника“, рекао је министар Милићевић.
Он је нагласио да наш страдални народ на Косову и Метохији, који трпи терор раван апартхејду, нема других пријатеља и узданица сем својих сународника Срба ма где они живели.
„Председник Републике Александар Вучић је показао сву величину и снагу, исказујући чврсту намеру да Србија остане привржена дијалогу, како не би била унапред осуђена и нападнута да одбија да учествује у тражењу политичког решења за косовску кризу, истовремено изражавајући чврсто опредељење да заштити наш народ и наше националне и државне интересе“, рекао је он и додао да то никако не сме да буде борба само једног човека.
 Миличевић је нагласио да је неопходно створити што шири политички и народни фронт за одбрану Србије, али и за њен убрзани развој и просперитет. „И као што у том фронту видим све нас који живимо у Србији, верујем да је у њему место и за све вас, све српске патриоте који живе расејани широм света“, поручио је министар Милићевић.
Он је нагласио да су слога и љубав према отаџбини најјаче оружје уз помоћ кога може да издржи све притиске и победимо сваког ко жели слабу и разорену Србију, ко жели да прогна Србе са Космета, или да нестане Република Српска.
 Министар је позвао утицајне Србе из дијаспоре да у Немачкој шире истину о нашем народу и нашој земљи сваком свом немачком колеги и пријатељу. Такође је позвао да инвестирају у Србију, и нагласио да је Влада Републике Србије посвећена унапређењу сарадње с дијаспором и стварању повољног оквира за инвестиције.
„Држава Србија ради и у наредном периоду ће све радити да што више вас из расејања трајно или повремено врати у отаџбину, да је заједно градимо и развијамо. Будимо поносни на нашу прошлост и градимо заједно светлу будућност за наше нараштаје“, рекао је министар и захвалио Перку Матовићу из Центра за националну политику на организацији овог скупа и пружању прилике за окупљање српске заједнице.
 Миличевић је говорио на скупу Свесрпског културног клуба „Хамбург“, који предводе угледни Срби из Хамбурга Зоран Билић и Павле Анђелковић. Претходно је учествовао на литургији у Храму светог Архангела Михаила у Хамбургу којој је присуствовало више стотина православних верника.
U Srbiji sutra promenljivo oblačno, najviša temperatura do 20 stepeni

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Милићевић у Хамбургу позвао Србе из дијаспоре да подрже народни покрет за Србију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.