Борбе Израелаца и Хамаса трају паралелно са преговорима о примирју и таоцима

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Feb.2024, 15:14

Борбе Израелаца и Хамаса трају паралелно са преговорима о примирју и таоцима

Израелска војска и наоружани Палестинци сукобили су се током викенда дуж Појаса Газе, саопштиле су данас обе стране, док посредници покушавају да дођу до договора о прекиду ватре, ослобађању талаца из Газе и палестинских затвореника из израелских затвора. Foto: Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit Вероватноћа >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да се дође до било каквог договора је и даље неизвесна, док Израел, паралелно, планира да прошири своју офанзиву како би уништио Хамас, а милитантна група захтева трајан прекид скоро петомесечног рата, наводи Ројтерс.
Палестински становници рекли су да су израелске снаге гранатирале неколико области у енклави, а тенкови су ушли у Беит Лахију.
Израелски војници и палестински милитанти су водили борбе у сектору Зејтун у граду Газа, на северу, делу који је освојен на почетку копнене офанзиве Израела. Од суботе, најмање 86 Палестинаца је убијено у израелским нападима, рекли су медицински званичници.
Израелска војска истакла је да су два војника убијена у јужном делу Газе, али и да су њихове снаге заробиле или убиле неколико палестинских милитаната у Зејтуну и другим местима.
Izraelski mediji: Načinjen napredak ka postizanju dogovora o prekidu vatre

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Борбе Израелаца и Хамаса трају паралелно са преговорима о примирју и таоцима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.