Побољшајте укус качамака овим састојком за неодољив оброк: И деца ће тражити још!

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Feb.2024, 14:00

Побољшајте укус качамака овим састојком за неодољив оброк: И деца ће тражити још!

Овај обогаћени качамак не само да је брз и једноставан за припрему, већ је и савршеног укуса. Фото: Pexels/Mail Meader Качамак, традиционално јело које нас враћа у детињство и пружа осећај топлине дома, може се лако трансформисати додатком једног јединственог састојка који ће обогатити >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << његов укус и учинити га омиљеним оброком ваше деце.
Откривање нових начина за унапређење класичних јела омогућава нам да разбијемо монотонију у кухињи и пружимо породици нове укусне тренутке за памћење.
Представљамо вам једноставан начин да качамак учините још укуснијим и занимљивијим – додавањем сира али још током кувања (пожељно тврдог, као што је пармезан или неки оштрији домаћи сир) и димљене сланине, које ће му дати богатство укуса и текстуре.
Састојци:
1 шоља кукурузног брашна
4 шоље воде
1 кашичица соли
100 г димљене сланине
100 г ренданог сира
Мало маслаца (опционо)
Припрема:
1. У великом лонцу загрејте воду до кључања. Додајте со.
2. Полако сипајте кукурузно брашно, непрестано мешајући да се избегну грудвице. Смањите ватру на минимум и кувајте уз стално мешање док качамак не постане густ и глатак (око 15-20 минута).
3. Док се качамак кува, исеците димљену сланину на мале комадиће и пропржите на тигању док не постане хрскава. Оставите са стране.
4. Када је качамак готов, додајте маслац да постане још кремастије и мешајте док се потпуно не истопи и сједини са качамаком.
5. Умешајте пржену сланину и половину ренданог сира директно у качамак, добро промешајте да се све лепо сједини.
6. Сервирајте топло са преосталим сиром посутим одозго.
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Побољшајте укус качамака овим састојком за неодољив оброк: И деца ће тражити још! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.