Остин: Хути ће се и даље суочавати са акцијама одмазде

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Feb.2024, 12:23

Остин: Хути ће се и даље суочавати са акцијама одмазде

Амерички министар одбране Лојд Остин поручио је данас да ће јеменски побуњеници Хути наставити да се суочавају са акцијама одмазде за своје нападе на бродове у Црвеном мору и околним водама. Фото: Танјуг/AP Photo/J. Scott Applewhite „Сједињене Америчке Државе неће оклевати да предузму >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << мере, по потреби, за одбрану живота и слободног протока трговине у једном од најкритичнијих пловних путева на свету. Наставићемо да јасно стављамо до знања Хутима да ће сносити последице ако не зауставе своје илегалне нападе, који штете блискоисточним економијама, наносе штету животној средини и ометају испоруку хуманитарне помоћи Јемену и другим земљама“, навео је шеф Пентагона у саопштењу.
САД и Велика Британија су данас погодиле више од 10 мета јеменске побуњеничке групе Хути, као одговор на недавни пораст напада те групе коју подржава Иран на бродове у Црвеном мору и Аденском заливу, укључујуц́и ракетни напад прошле недеље који је изазвао пожар на теретном броду.
Mirošnik: Pokrenuto 240 istraga protiv više od 400 pripadnika ukrajinske vojske

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Остин: Хути ће се и даље суочавати са акцијама одмазде се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.