ПЕС: Одавно била приметна намера Милатовића да опструише рад Владе и ПЕС-а

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Feb.2024, 11:43

ПЕС: Одавно била приметна намера Милатовића да опструише рад Владе и ПЕС-а

Покрет Европа сад (ПЕС) саопштио је поводом одлуке црногорског председника Јакова Милатовића да иступи из те странке, да је одавно била приметна намера Милатовића да, како су навели из ПЕС, “опструише рад 44. Владе Црне Горе и ПЕС-а“. Фото: Танјуг/Зоран Жестић То је, како су додали >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у суботу из ПЕС, кулминирало Милатовићевим “Твитер напуштањем партије“.
“Од преузимања власти, ПЕС је допринео смањењу тензија у друштву и решавању проблема дијалогом са свим политичким и друштвеним актерима. Овај дијалог је резултирао избором кључних функција у правосуђу, успјешним пописом, повећањем минималних пензија на 450 еура, као првог корака програма Европа Сад 2. Одблокирали смо процес европских интеграција и Црна Гора је ближа уласку у ЕУ него икад раније, чиме су на најбољи начин афирмисане европске вриједности“, наводи се, поред осталог у саопштењу ПЕС.
Из те странке додају да ће наставити да се боре за бољи стандард грађана и, “упркос свим опструкцијама, повећање њихових зарада и спровођење програма Европа Сад 2 до краја“. “На крају се надамо да ће због јавног интереса актуелни председник смоћи снаге да се издигне изнад личних нетрпељивости и да ће се водити интересима грађана, за разлику од досадашњег поступања, и да неће излазити из својих уставних надлежности“, наводе из ПЕС-а.
Из те странке још додају да верују да је зато добро што је Милатовић схватио да је време да напусти ПЕС, како друштво не би трпело због личних незадовољстава.
“Ово је начин да се односи поставе на новим основама које ће, надамо се, бити квалитетније. Важно је због Црне Горе да одржи оно што је у Твитер оставци казао, а то је да коначно почне радити у интересу грађана уместо на личној промоцији“, додаје се у саопштењу ПЕС.
Заменик председника Покрета Европа сад (ПЕС) и председник Црне Горе Јаков Милатовић поднео је у суботу оставку на све функције у тој странци. Милатовић је у објави на мрежи X објаснио да оставку подноси зато што је досадашњи начин рада ПЕС супротан обећаном и вредностима које је имао на уму приликом његовог стварања.
Подсетио је да су приликом оснивања ПЕС оснивачи странке грађанима обећали транспарентност у раду, рационалан и аргументован дијалог о политикама које су инклузивне и одрживе, као и да ће компетенције и лични интегритет представљати одлучујуће факторе при запошљавању и напредовању, пренеле су Вијести.
Trka za republikanskog predsedničkog kandidata: Tramp pobedio i u Južnoj Karolini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ПЕС: Одавно била приметна намера Милатовића да опструише рад Владе и ПЕС-а се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.