Дачић најоштрије осудио изјаву Грлић Радмана, упутиће протестну ноту Хрватској

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Feb.2024, 11:30

Дачић најоштрије осудио изјаву Грлић Радмана, упутиће протестну ноту Хрватској

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић данас је најоштрије осудио „срамотну изјаву“ шефа хрватске Гордана Грлић Радмана и најавио протестну ноту Министарства спољних послова Србије Хрватској. Фото: Танјуг/Јадранка Илић „У Хрватској се систематски >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << годинама уназад гради атмосфера мржње према Србији и српском народу. Само један од таквих примера је изјава хрватског министра спољних послова Грлић Радмана, којом напада Србију и председника Александра Вучића. Нико нема право, а понајмање Хрватска, да дели лекције и брутално се меша у унутрашње ствари Србије. Србија је земља која води суверену и независну спољну политику, која је у интересу искључиво наших грађана и нашег народа“, навео је Дачић.
Истичући да „Србија и Вучић нису ничији трабанти“, Дачић је саопштио да „хрватски министар није научио лекције из историје, па заборавља, или би желео да се заборави, да је Хрватска била највернији трабант Аустроугарске и нацистичке Немачке, са Независном Државом Хрватском, која се борила чак и после Хитлеровог самоубиства, све до 15. маја, шест дана после капитулације Немачке“. „Били су као трабанти већи нацисти од нациста. Ми смо слуге само Србије и наших грађана“, написао је Дачић.
Према његовим речима, Министарство спољних послова Србије најоштрије осуђује ову срамотну изјаву Грлић Радмана и упутиће Хрватској протестну ноту.
Грлић-Радман је гостујући у суботу на хрватској Н1 изјавио да су једно грађани Србије, а друго Вучић и његова политика која, како је навео, мора да одлучи „на којој ће столици да седи“ и додао да „Вучић може бити трабант и сателит Русије, али неће се допустити утицај Руса или други малигни утицаји који би нарушили стабилност Западног Балкана“.
Реагујући на те изјаве, Вучић је истакао да хрватски министар спољних послова не само да се меша у унутрашње ствари Србије, већ вређа српски народ и прети грађанима Србије. „Хрватски министар не само да се брутално меша у унутрашње ствари Србије, већ по обичају лаже и вређа српски народ и прети грађанима Србије. Грлић-Радман је једно у праву, можда сам ја нечији трабант, можда и вартбург, можда и фића, али никада нисам био ничији потрчко и слуга, што се за Грлић-Радмана не може рећи. Да не идем далеко у прошлост, било би сувише болно“, написао је Вучић на Инстаграм налогу buducnostsrbijeav.
Vučić: Nikad nisam bio ničiji potrčko, što se za Grlić-Radmana ne može reći

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дачић најоштрије осудио изјаву Грлић Радмана, упутиће протестну ноту Хрватској се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.