Албанезе: Аустралија ће пружити помоћ угроженим подручјима у Викторији

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Feb.2024, 11:17

Албанезе: Аустралија ће пружити помоћ угроженим подручјима у Викторији

Премијер Аустралије Ентони Албанезе обећао је данас да ће пружити неопходну помоћ савезној држави Викторији где су у вишедневном пожару уништене куће и евакуисано становништво. Фото: Танјуг/Mick Tsikas/AAP Image via AP Тамошње власти су раније упозориле да би екстремна врућина могла да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << додатно распламса пожаре у тој држави ове седмице.
„Пружићемо неопходну помоћ коју затраже власти Викторије. То је подсетник да морамо да будемо на опрезу, да радимо на претњи која се зове климатске промене“, рекао је Албанезе новинарима током посете граду Франкстону.
У пожарима је страдала стока, уништено је шест кућа, а више од 2.000 људи је било приморано да напусти западне градове и оде у Баларат, који се налази 95 километара западно од главног града Викторије, Мелбурна, пренео је Ројтерс. Аустралија се суочава са последицама климатског феномена Ел Нињо, који је углавном повезан са екстремним феноменима као што су пожари, циклони и суше.
У Викторији је данас горела ватра на више од 15 локација у природи.
Око 1.000 ватрогасаца, уз подршку око 50 авиона, учествовало је у гашењу пожара.
Berbok tokom posete Odesi morala u sklonište nakon sirene za vazdušnu opasnost

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Албанезе: Аустралија ће пружити помоћ угроженим подручјима у Викторији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.