Џонсон критиковао Бајдена због обнављања политике против израелских насеља

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Feb.2024, 10:13

Џонсон критиковао Бајдена због обнављања политике против израелских насеља

Председавајући Представничког дома Конгреса САД Мајкл Џонсон критиковао је одлуку администрације америчког председника Џозефа Бајдена да обнови дугогодишњу политику према којој су израелска насеља у Појасу Газе неусклађена са међународним правом. Фото: Танјуг/AP Photo/J. Scott >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Applewhite, File “Јеврејски народ има историјско и законско право да живи у земљи Израела, укључујући Јудеју и Самарију – библијско срце“, написао је Џонсон на мрежи X.
Он је додао да је „апсолутна срамота“ што је Бајденова администрација донела ову одлуку, посебно пошто се. како је рекао, “Израел бори против терориста на више фронтова“ и пошто је више од 130 талаца заробљено у Гази.
Бивши амерички државни секретар Мајкл Помпео саопштио је 2019. године да САД ублажавају позицију о градњи израелских насеља на окупираној Западној обали. “Након пажљивог проучавања свих страна правне дебате, ова администрација се слаже да… градња израелских цивилних насеља на Западној обали није, сама по себи, несагласна са међународним правом”, рекао је тада Помпео.
Он је тада одбацио правно мишљење Стејт департмента из 1978. године, према којем изградња насеља на окупираним територијама није у складу с међународним правом.
Trka za republikanskog predsedničkog kandidata: Tramp pobedio i u Južnoj Karolini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Џонсон критиковао Бајдена због обнављања политике против израелских насеља се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.